Krizni stožer HDZ-a

Nacionalni stožer civilne zaštite bjelodano se pretvorio u Krizni stožer HDZ-a u izbornoj kampanji koji je tako, posve neligitimno i mimo zakonskih ovlasti, izrugujući se medicinskoj struci, vlastitim kolegama, ali i svim građanima, postao političko tijelo, gotovo pa militantno krilo HDZ-a. Stožer je u kampanji posve upregnut u održavanje te stranke na vlasti i pritom ne preza ni od donošenja skandaloznih odluka poput one o otvoranju granice prema Bosni i Hercegovini dok se u toj zemlji suočavaju s rapidnim rastom zaraženih korona virusom.

Naravno, svakom je čovjeku posve jasno da je riječ isključivo o političkoj odluci kojom HDZ očajnički pokušava osigurati koji glas više.

Šef Stožera Andrej Plenković ustvari jedini donosi “epidemiološke mjere” i sasvim mu je svejedno hoće li njima ugroziti zdravlje građana Hrvatske, a, podsjećam, samo je danas u BiH više od 120 novozaraženih. I kolege iz koalicije i ja, kao odgovorni ljudi kojima je zdravlje stanovnika na prvom mjestu, odustali smo od javnih skupova i druženja s građanima u jeku kampanje, ali Andreju Plenkoviću i HDZ-u nije problem potencijalno ugroziti njihovo zdravlje.

A da ironija bude dovedena do vrhunca, upravo oni koji tako beskrupulozno zdravlje i sigurnost građana podređuju svojim političkim ambicijama svoju kampanju vode pod sloganom “Sigurna Hrvatska”. Pametnom dosta! Ne postoji niti jedan suvisli argument kojim bi se mogla opravdati ili shvatiti tako neodgovorna odluka i svaki nemušt pokušaj Stožera i Andreja Plenkovića samo dodatno razotkriva njihov politički i ljudski karakter: do sada su bili opasni uglavnom za džepove i egzistenciju građana, ali sada doslovno predstavljaju izravnu opasnost i za njihovo zdravlje.