Izađimo na izbore: Hrvatska se voli…

Dragi moji prijatelji, poštovane građanke i poštovani građani,

došli smo, eto, do samogga kraja još jedne kampanje za parlamentarne izbore i nesumnjivo ste se naslušali svega: od patetičnih, ali i potpuno ispraznih slavljenja Domovine na koju se mnogi zaklinju, ali joj ništa ne daju već od nje samo halapljivo uzimaju i rastaču je, preko pozivanja na svetost Domovinskog rata i branitelja i to onih koji su u prvim borbenim redovima napuštali Hrvatsku kada su joj najviše trebali, pa sve do obećanja o zemlji prosperiteta i blagostanja od onih koji su Hrvatsku upleli u svoju gustu koruptivnu mrežu, osiromašili je istovremeno bogateći sebe i svoje vjerne sluge.

Odavno je otrcana fraza da je politika rad za opće dobro, pošteno služenje zajednici i građanima koji su te i izabrali da ih predstavljaš i da ih vodiš. Nažalost, ta temeljna ideja i jedina točna definicija u Hrvatskoj posljednjih je desetljeća, a ponajviše posljednje četiri godine doživjela težak poraz. Naša zemlja i njezini građani predugo su taoci korumpiranih, nepoštenih ljudi koji su ostvarivanje osobnih interesa stavili ispred interesa građana, a bolji i sretniji život društva podredili vlastitoj pohlepi i bogaćenju.

Hrvatska se ne voli busanjem u prsa i veličanjem vlastitog hrvatstva, pozivanjem na Boga i na svetost bilo koga ili bilo čega… Hrvatska se voli poštenim radom, brigom za svakog pojedinca, borbom za jednakost i jednake šanse svih građana, borbom za pravedan sustav!

Hrvatska se voli znanjem i stručnošću, a ne nepotizmom i klijentelizmom; nesebičnim davanjem sebe za dobrobit drugih, a ne otimajući drugima da bi davao sebi… Domovina se voli rezultatima svoga rada, a ne jeftinim parolama i populizmom.

Dugogodišnji sam gradonačelnik Grada Krka i svoje sam mandate odradio kao član, a sada predsjednik regionalnog, na nacionalnoj razini najčešće oporbenog Primorsko-goranskog saveza. Unatoč tome, činjenici da iza mene i grada kojega vodim nisu stajali moćni ministri i još moćniji predsjednici hrvatskih vlada, uspio sam od moga Krka stvoriti mjesto ugodno za život, okruženje pogodno sam poduzetništvo i grad u kojemu mlade obitelji dolaze graditi uspješnu budućnost, umirovljenici uživati u zasluženom odmoru, grad iz kojega se ne bježi u potrazi za srećom. Na čelu sam grada koji je aktualni najuspješniji mali grad u Republici Hrvatskoj.

I vjerujte mi, ako može Krk, može i Hrvatska. Samo joj treba dati šansu, šansu za novi život. Priliku da mladi svoju energiju i stečena znanja poklone vlastitoj zemlji jer će im ona znati vratiti, priliku da radnici na kraju dana zadovoljni i motivirani čekaju sutra, a da umirovljenici bezbrižno i dostojanstveno provode svoje umirovljeničke dane jer su svojoj zemlji dali svoje najbolje dane. Dakako, čarobna formula uspjeha postoji: znanje, stručnost, poštenje, transparentnost, odgovornost, odricanje… i, pritom, na umu uvijek imati interes zajednice i svih građanki i građana. Javni novac novac je upravo hrvatskog stanovništva i nitko nema pravo upravljati njime i trošiti ga zanemarujući interese čitavoga društva.

S druge strane, dragi prijatelji, baš svaki član društva jednako je vrijedan i u mojim očima jednako važan bez obzira na njegovu nacionalnu, vjersku, rasnu, spolnu ili rodnu pripadnost. Ljudska prava univerzalna su i nedjeljiva, a svaka manjina mora predstavljati bogatstvo našega društva u kojemu ne smije i neće postojati jednakiji od jednakih.

Poštovani, svu svoju životnu i radnu energiju, iskustvo, znanje i volju usmjerit ću u borbu za dobrobit čitave zajednice i svakog njezinog člana, za stvaranje bolje Hrvatske.

U nedjelju, 5. srpnja, izađite na izbore, budite dio neophodnih promjena, zaokružite listu „RESTART“ koalicije broj 17 i na njoj broj 8!

Na vašoj sam strani!

Živjeli!