IDS i PGS u Restartu za jačanje regionalizacije i decentralizacije

Zajednički ciljevi IDS-a i PGS-a u sljedećem mandatu Hrvatskog sabora bit će jačanje regionalizacije i decentralizacije Hrvatske, istaknuli su srijedu Tulio Demetlika i Darijo Vasilić u Rijeci, a iz riječkog SDP-a poručili su da veliki projekti tu nisu došli s HDZ-om pa neće s njim ni otići, prenosi tportal.

Veže nas 30 godina suradnje

Predsjednik njihova dosadašnjeg zajedničkog kluba zastupnika Tulio Demetlika (IDS) na konferenciji za novinare koalicije Restart izrazio je uvjerenje da će Vasilić (PGS), kao kandidat na listi koalicije za 8. izbornu jedinicu, ući u Sabor i time ojačati aktivnost kluba.

“IDS i PGS su sinonimi političke dosljednosti. Povezuju nas 30 godina izuzetne suradnje i zajednički ciljevi”, kazao je Demetlika.

Predsjednik PGS-a Darijo Vasilić istaknuo je da bi dobre rezultate upravljanja jedinicama lokalne i regionalne samouprave na području Kvarnera i Istre bilo dobro prenijeti i na ostale krajeve Hrvatske.

“Zalažemo se za održivu poljoprivredu u funkciji turizma i stavljanje u funkciju zapuštenog poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države, kroz OPG-ove”, rekao je.

Više na: https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/ids-i-pgs-u-restartu-za-jacanje-regionalizacije-i-decentralizacije-20200701