Bez reforme pravosuđa nema pravedne Hrvatske

Borbu protiv korupcije u ovoj kampanji s pravom zazivaju svi i svi se zaklinju u konačan obračun s njom. Međutim, do te je mjere ta sintagma o borbi izlizana da se njome koristi čak i HDZ, koji je korupciju u Hrvatskoj uzdigao do neslućenih visina, pa su građani s pravom vrlo skeptični kada slušaju ili s promidžbenih letaka i plakata čitaju silna obećanja o njezinu iskorijenjivanju iz hrvatskog društva. Ipak, naprosto je notorna istina da je korupcija do temelja izjela čitav naš sustav, a stanovništvo zbog nje izgubilo povjerenje u sve institucije i tijela javne uprave na svim razinama, u političare i stranke i više no ikada razočarani građani, nažalost, zaključuju- „svi su oni isti“. I upravo zbog toga odlučuju se za neizlazak na izbore, svojevrsni bojkot svih nas koji im se nudimo na izborima, stavljajući nas sve u isti koš.

No, nismo svi isti i nikada nećemo biti!

Postoje među nama mnogi koje u životu i poslu vodi sasvim drugačiji sustav vrijednosti, neki drugi postulati što nas izdvajaju od „onih istih“.

Korupcija je u svakoj suprotnosti sa zdravim demokratskim društvom, a svako demokratsko društvo nezamislivo je bez vladavine prava. I upravo tu dolazimo do temeljnog problema- pravosuđa!
A pravosuđe u Hrvatskoj davnih je godinama postalo krovni zaštitnik korumpiranih političara, njihova „sigurna kuća“ i jamstvo njihove nedodirljivosti. Povremena i rijetka spektakularna uhićenja isluženih ili nepodobnih iz „vlastitih redova“ tek je bacanje pijeska u oči hrvatskom stanovništvu što za cilj ima zamagljivanje istine i stvarnih namjera vlastodržaca.

Nema slobodnog i poštenog društva bez slobodnog i poštenog pravosuđa, ne postoji demokratsko društvo bez neovisnog pravosudnog sustava, nema povoljnog poslovnog i ulagačkog okruženja bez učinkovitog pravosuđa, nemoguće je korupciju iskorijeniti bez temeljitog čišćenja pravosuđa.

Stoga prvi politički zadatak i primarni cilj svake nove vlasti mora biti upravo reforma pravosuđa, a svakom dobronamjernom čovjeku čista obraza posve je jasno da HDZ ne želi, ne zna i neće pošteno!

Temeljni preduvjet za stvarnu reformu pravosuđa i preobrazbu Hrvatske u zemlju pravednoga društva jednakih šansi stoga je uklanjanje HDZ-a s vlasti. Nova prilika za to svima nam se pruža već 5. srpnja! Izađimo i promijenimo!